Tourn statistik

måndag 4 juli 2011

Julkortsutmaning

Har hoppat på en julkortsutmaning av Helene från Scrapbutiken. Ett bra sätt att få lite kort gjorda innan december.

Till det första skulle man använda bara svart och vitt. Ganska svårt tyckte jag som gillar allmogestil på mina kort. Till slut blev det ett svart kort med snögubbar. Bakgrunder är en core'dinations cardstock embossat med Fiskars snöflingor och sandpapprat. Hittade ett par snöflinge-öjletter som passade bra. Snögubbarna är QK dies, som i vanliga fall har en morot till näsa, men den här gången fick det bli en svart kolbit.  Hittade ett snöflingeband också samt en trevlig stämpel. Testade först att stämpla och embossa direkt på bakgrunden men det blev inget bra, så det fick bli på vitt papper utstansat med Spellbinders scaloped circle.
På det hela blev jag ganska nöjd med resultatet. Andra utmaningen var ett kort med pepparkakor. Det var nog det enklaste, för sådan kort brukar jag göra en del av i vanliga fall också.

Det första blev ett enkelt kort gjort på ett handgjort papper men lite grövre yta. Pepparkaksgubbarna är QK dies. Det vita har jag fyllt i med en vit penna. Rött band från Panduro med en skylt utstansat med Spellbinders och en lämplig stämpel. Och en del distressande förstås.
 Det andra kortet blev en röd bakgrund med wellpapp. Snöflingorna fick en kärna av stickles för att få lite gnister.
Tredje utmaningen var blommor. Julstjärnor utstansade med QK die, distressade och med en gul brads i mitten på ett grönt papper. Stämpeln hade jag velat haft lite mer framträdande, men det blev ok i alla fall.
Fjärde utmaningen fick man inte använda rött, grönt eller blått. Funderade ett tag på att göra ytterligare ett pepparkakskort, men det var lite fuskigt tyckte jag. Hittade ett lila julpapper i samlingarna så det fick bli basen och en liten Penny Black katt med önskelista för att liva upp det hela. Lade till lite orange stickles för att bryta av allt det lila.
 Gjorde även ett enkelt kort med stämplade julbockar embossade i guld på ett halvt transparent guldpapper.  Får nog lov att öva lite mer på embossandet. Tycker om stilen, men det är svårt att få det bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar